Inhoud van de pagina
Een zwembad kopen: is het echt zo moeilijk als het lijkt?
We kunnen ons allemaal voorstellen hoe leuk het zou zijn in de zomer om gewoon elke dag in een heerlijk zwembad te kunnen springen. Maar een zwembad plaatsen is vaak een grote stap om te nemen. Er komt heel wat bij kijken. En dan hebben we het niet enkel over de extra inspanningen om het zwembad proper te houden. Je moet ook nog eens voldoende plaats hebben en daarbij is het ook belangrijk om aan je budget te denken. Al deze zorgen maken misschien dat je de stap niet durft zetten om een zwembad te plaatsen in de tuin.
Maar waarom zou je de stap niet kunnen zetten als er ook makkelijkere en goedkopere opties bestaan? Er bestaan namelijk enorm veel zwembaden die ten eerste makkelijker zijn om te plaatsen én te onderhouden. En ten tweede zijn ze in het algemeen veel goedkoper dan een ingebouwd zwembad. Laat die zomer dus maar komen en spring gelijk in dat zalige zwembad! Je zal er zeker geen spijt van krijgen.
Zwembaden voor groot en klein
Er bestaan zowel zwembaden voor het hele gezin als enkel voor de allerkleinsten in huis. Opbouwzwembaden bijvoorbeeld zijn meestal groot genoeg om er met iedereen in te kunnen. Daarbij kan je ook vaak zelf de afmetingen bepalen naargelang de plaats die je hebt in de tuin. Wat je ook kan doen is kiezen voor een inbouw zwembad dat op voorhand al is gemaakt en dus enkel nog in je tuin geplaatst moet worden. Dat brengt dus niet de kosten met zich mee van een echt ingebouwd zwembad. Hierbij kan je ook kiezen of je een groot zwembad wilt waar je baantjes in kan zwemmen, of eerder een kleinere ronde bijvoorbeeld om lekker in te relaxen. En voor de allerkleinsten zijn er ook opblaasbare zwembaden in allerlei vormen en kleuren.
Hoe weet ik welk zwembad bij mij past?
Hoe weet je nu welk zwembad je juist moet kopen? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste is het budget. Ondanks dat deze zwembaden in het algemeen goedkoper zijn, zit ook hier nog een verschil in. Opblaasbare zwembaden zijn bijvoorbeeld goedkoper dan opbouwzwembaden. En die zijn op hun beurt dan weer goedkoper dan inbouwzwembaden. Ten tweede moet je rekening houden met de plaats die je ter beschikking hebt. Als je veel plaats hebt, kan je uiteraard gaan voor een groter zwembad dan wanneer je weinig plaats hebt. Je kan dus volledig op maat een eigen zwembad kiezen. Daarnaast moet je ook kijken naar de meer lange termijn wensen. Als je bijvoorbeeld voor de goedkoopste optie, een opblaasbaar zwembad, gaat dan moet je weten dat dit ook niet de beste kwaliteit is. Het heeft geen harde frame waardoor het vaak kapot kan gaan door erin te zwemmen of spelen. Een opbouwzwembad heeft dan weer wel een frame en is beter beschermd maar dit kan je enkel buiten laten staan bij mooi weer. En een inbouw zwembad mag dan iets duurder zijn, je kan het wel gewoon het hele jaar door buiten laten liggen. Kies dus vooral een zwembad dat past bij jouw wensen en behoeften!